Pit Bull
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Türkiyenin En Seviyeli Pit Bull Forumu
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 BARF DİYETİ

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
DAHMER
Admin
DAHMER


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 08/04/09

BARF DİYETİ Empty
MesajKonu: BARF DİYETİ   BARF DİYETİ Empty23/04/09, 01:16 am

~ BARF DİYETİ BESİN KAYNAKLARI ~

Barf diyeti çiğ besin tüketimi üzerine kuruludur. Çiğ besinlerin hayvanlara zararlı olduğu görüşü tamamıyla yanlıştır ve bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çiğ etin hayvanlara zarar verebileceği söylensede çiğ ette hayvanların sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duyduğu enzimler bulunur. Bu enzimler ısıtma işlemi geçirdiklerinde kaybolurlar.




BARF Diyeti Yağ Kaynakları

Ayçiçek yağı
Zeytin Yağı
Balık Yağı
Tohum yağları
( bu yağlar mutlaka buzdolabında saklanmalıdır)


BARF Dyieti Kalsiyum Kaynakları

Kemik
Yumurta kabuğu
Barf diyetinin kemikli etleri tercih etmesinin sebebi kemiklerin bol miktarda kalsiyum ve fosfor içermesidir. Kemiksiz etleri vermeyi tercih ettiğiniz zaman bunun yanında bol miktarda çiğ kemikle takviye yapmalısınız. Ayrıca parçalanmış yumurta kabukları da kalsiyum açısından zengindir.


BARF Diyeti Protein Kaynakları

Çiğ tavuk,hindi eti
Çiğ dana,koyun kuzu eti
Çiğ taze balık
Az miktarda (haftada 1 kez) sakatat
Yoğurt
Süt
Yumurta




BARF Diyeti Vitamin&Mineral Kaynakları

Sebzeler

(ıspanak,brokoli,havuç,sarımsak ve diğer mevsim sebzeleri)

Meyveler

(elma,armut,böğürtlen,muz,avokado,şeftali)




Sarımsak

Sarımsak Barf diyetinde önemli bir yer tutar. Enfeksiyonlara karşı antibiyotik görevi yapar. İç ve dış parazitlere karşı korur. Mide ve bağırsak solucanı oluşmasını engeller. Kanser oluşumunu önler.




Elma Sirkesi

Elma Sirkesi de Barf diyetinin vazgeçilmezlerindendir. Midedeki asit oranını dengeler, sindirime ve besin emilimine yardımcı olur. Mide gazını önler ve bağırsak kokusunu azaltır. İdrar yolu enfeksiyonlarını engeller. Her 30 kilo için bir sofra kaşığı sirke, yemeklere yada suya karıştırılmalıdır.


SEBZE VE MEYVELER

Hazırlayacağınız her sebze yemeğinin içine bir miktar sarımsak koyun. 25 kg bir köpek için her gün bir diş sarımsak yeterli olacaktır. Sarımsak parazitlerle savaşmada antibiyotik görevi yapar. Ayrıca her yemeğe elma sirkesi ekleyin. Her 30 kilo için bir sofra kaşığı sirke yeterlidir. Meyveleri ve sebzeleri mevsim sebze ve meyvelerinden seçin. Meyve olarak elma kullandığınızda çekirdeklerini çıkarın. Kullandığınız sebzelerin iyi yıkanmış olmasına dikkat edin.

Kullanmayı tercih ettiğiniz sebze ve meyveleri püre haline getirin. Ispanak,brokoli ve havuç mutlaka kullanılmalıdır. Bunlara mevsim sebzeleri ve patates ekleyebilirsiniz. Çok koyu bir karışım elde edersiniz biraz su ekleyebilirsiniz. Sebze ve meyveleri püre haline getirmeniz şarttır çünkü bu hayvanın sindirimi için gereklidir.

Elde ettiğiniz karışımın içine bir yada iki yumurta ekleyin. Yumurtaları kabuklarıyla birlikte kullanabilirsiniz. Yumurta kabukları kalsiyum açısından zengindir. Sebze karışımlarınıza bir miktar elma sirkesi, balık yağı yada bitkisel yağlardan katmalısınız. Yağın miktarı bir öğün için bir yada iki çay kaşığı olabilir. Bu miktar yeterlidir.

Sebze yemeğini köpeğinize tek başına verebilirsiniz yada et yemeğiyle birlikte yedirebilirsiniz. Bu uygulayacağınız diete bağlıdır. Et ve sebze yemeklerini bir arada vermek isterseniz sebzenin içine yumurta karıştırmayın. Haftanın 3 günü sebze diğer günlerde et verebilirsiniz. Bu karışımları her öğün hazırlamak zor olabilir. Bu durumda fazla hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilir ve öğünlerde çözdürerek kullanabilirsiniz. Bu tamamen güvenlidir.


ET&KEMİK YEMEKLERİ

Barf dietine ilk başladığınızda en uygun et tavuk yada hindi boynu olacaktır. Bu etlerde kemik ve et oranı hemen hemen yarı yarıyadır. Haftanın 2 yada 3 günü beyaz et kırmızı kemikli etlerle değiştirilebilir. Tavuk yada hindi butu kullanılabilir. Tavuk kemiğinin köpeklere zararlı olabileceği bilinmektedir. Ama bu yalnızca pişirilmiş kemikler için geçerlidir. Pişmemiş tavuk kemikleri kolay yenebilir haldedirler. Sakatat Barf diyetinin vazgeçilmezlerindendir.

Haftada bir kaç gün küçük porsiyonlar olarak kullanılmalıdır. Tavuk yada dana yürek,böbrek,ciğer kullanılabilir. Yukarıdakiler barf diyetinin en temel uygulamalarıdır. Değişik ırklardan, farklı yaş ve ağırlıklarda köpeğin ihtiyaçları da farklı olacağından köpeğinizin neyi ne kadar yemesi gerektiğini veteriner hekiminizden öğrenmeli ve Barf yemeklerini ona göre hazırlamalısınız.

KONU : ALINTIDIR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://bestbulls.yetkin-forum.com
experiance
Admin
experiance


Mesaj Sayısı : 209
Kayıt tarihi : 08/04/09
Yaş : 39
Nerden : kıbrıs

BARF DİYETİ Empty
MesajKonu: Geri: BARF DİYETİ   BARF DİYETİ Empty23/04/09, 02:03 am

eline saglık Cem guzel paylasım...barf dıyetı super bır dıyet ancak bence uygulaması cok zor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BARF DİYETİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Pit Bull :: Pitbull Sağlık ve Eğitim :: Köpeğinizin Sağlığıyla İlgili Bilgiler.-
Buraya geçin: